Lähetä paketti kotimaahan

Pakettiautomaatti on helppo tapa lähettää ja vastaanottaa paketteja

Säästä aikaa ja rahaa, lähetä pakettisi suoraan pakettiautomaatista tai osta Postin mobiilisovelluksesta tai netistä edullinen kuljetus paketillesi. Valmiiksi maksetun paketin voit jättää mihin tahansa pakettiautomaattiin tai postiin, XXS-paketit kirjelaatikkoon. XXS, XXL ja XXL Plus -paketit ovat saatavilla vain netistä tai Postin mobiilisovelluksesta.

Maksa verkossa tai automaatilla niin säästät rahaa

Pakettien hinnat verkossa ja mobiilissa

KokoMax painoMax mitatHintaVie paketti
XXS 2 kg 3 x 25 x 35 cm 5,20 € Kirjelaatikkoon
S 35 kg 11 x 36 x 60 cm 5,90 € Automaattiin tai postiin
M 35 kg 19 x 36 x 60 cm 7,90 € Automaattiin tai postiin
L 35 kg 37 x 36 x 60 cm 9,90 € Automaattiin tai postiin
XL 35 kg 59 x 36 x 60 cm 11,90 € Automaattiin tai postiin
XXL 35 kg 100 x 60 x 60 cm 19,90 € Postiin
XXL Plus 35 kg 150 x 80 x 60 tai
300 x 30 x 30 cm
39,90 € Postiin

Pakettien minimipaino on 100 g. Minimimitat 3 x 15 x 25 cm, paitsi XXS-paketilla 1 x 15 x 15 cm.

Lähetä tästä

Näin lähetät paketin:

 1. Pakkaa paketti lähetysvalmiiksi. Ohjeita pakkaamiseen löydät tarvittaessa täältä.
 2. Kirjoita paketin päälle lähettäjän nimi, osoite ja puhelinnumero sekä vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero. Et tarvitse osoitekorttia.
 3. Mene verkkopalveluun tai valitse Postin mobiilisovelluksessa kohta "Lähetä paketti tai kirje". Valitse pakettisi ulkomittoja vastaava koko ja täytä pyydetyt tiedot. Pakettia ei tarvitse punnita, mutta varmista että se ei paina yli 35 kg (XXS 2 kg).
 4. Maksa lähetys ja ota talteen Helposti-koodi.
 5. Vie paketti pakettiautomaattiin ja avaa lokero Helposti-koodilla. Et tarvitse osoitekorttia tai Helposti-kooditarraa.
  TAI
  Vie paketti postiin (XXS-paketti aina kirjelaatikkoon). Kirjoita Helposti-koodi tarraan ja liimaa se paketin päälle. Tarroja saat posteista tai Postin verkkokaupasta.

  Lähetys on jätettävä postiin 14 päivän kuluessa.

Lähetä pakettiautomaatista

Automaatista voit lähettää etukäteen netissä tai mobiilisovelluksessa maksamiasi paketteja tai maksaa paketin kuljetuksen automaatilla sirullisella pankki- tai luottokortilla. Hinnat ovat samat kuin netissä ja mobiilissa (ks. taulukko yllä).

Automaatista voit ostaa paketille kuljetuksen toiseen automaattiin Suomessa tai Virossa tai mihin tahansa Postin palvelupisteeseen. Automaatilla ei voi ostaa paketille lisäpalveluita, joten jos tarvitset niitä, maksa pakettisi kuljetus netissä tai mobiilisovelluksessa.

Näin lähetät pakettiautomaatilla:

 1. Paketoi lähetys ja kirjoita paketin päälle lähettäjän nimi, osoite ja puhelinnumero sekä vastaanottajan nimi, osoite ja puhelinnumero. Et tarvitse osoitekorttia.
 2. Valitse ''Lähetä paketti'' ja sen jälkeen automaatti tai posti, jonne haluat paketin lähettää. Jos lähetät paketin automaattiin, valitse haluamasi automaatti listalta. Kun lähetät postiin, tarvitset vastaanottajan postinumeron. Molempiin tarvitset vastaanottajan matkapuhelinnumeron saapumisilmoitusta varten. Huom. pakettiautomaatista ei voi lähettää Ahvenanmaalle. Lisäpalveluita ei voi ostaa automaatilta.
 3. Valitse lokeron koko S, M, L tai XL pakettisi koon mukaan. Pakettiautomaatin kyljessä on lokeroiden sisämitat. Maksu määräytyy valintasi mukaan.
 4. Maksa lähetys sirullisella pankki- tai luottokortilla. Maksupääte on kosketusnäytön alapuolella. Kun lähetys on maksettu, yhden lokeron ovi aukeaa.
 5. Laita paketti lokeroon ja sulje lokeron ovi. Jos haluat kuitin, paina kuitti-kuvaketta. Kuitissa on lähetyksen seurantakoodi. Voit vielä peruuttaa lähetyksen ja maksun, jos valitsit esim. väärän lokerokoon. Paketti toimitetaan valitsemaasi pakettiautomaattiin tai postiin. Saapumisviesti lähetetään vastaanottajalle matkapuhelimeen.

Toimitusajat

Kun jätät pakettisi automaattiin viimeistään klo 16 arkipäivänä, saat pakettisi perille pääsääntöisesti seuraavaksi arkipäiväksi (tai lauantaiksi). Pakettiautomaatit tyhjennetään ja täytetään arkipäivisin maanantaista perjantaihin. Lauantaisin täytetään ja tyhjennetään pääkaupunkiseudun, Tampereen ja Turun alueella sijaitsevat automaatit. Joillakin automaateilla on sijainnista johtuen poikkeava, aikaisempi tyhjennysaika. Voit tarkistaa tyhjennysajan automaatin aloitusruudulta.

Pakettiautomaattien sijainnit

Automaatit sijoitetaan paikoille, joissa käy suuria asiakasvirtoja, kuten kauppakeskuksiin ja päivittäistavarakauppoihin. Etsi lähin pakettiautomaatti

Lähetä paketti Postin palvelupisteistä

Edullisinta on ostaa paketille kuljetus Postin nettisivuilta, mobiilisovelluksesta tai automaatilta. Voit myös maksaa paketin kuljetuksen missä tahansa Postin palvelupisteessä. Valittavanasi on kolme erilaista pakettituotetta tarpeesi mukaan.

Numerolla-paketti
Helppo tapa lähettää paketteja postista ilman osoitekorttia. Paketti toimitetaan valittuun Postin palvelupisteeseen. Vastaanottaja saa saapumisilmoituksen nopeasti tekstiviestinä. Numerolla-paketin voi lähettää sadoista isoimmista posteista.

Perinteinen postipaketti
Huhtikuun alusta isoimmissa posteissa paketin lähettäjä- ja vastaanottajatiedot kirjataan suoraan kassaan eikä täytettävää osoitekorttia tarvita. Sisältää paperisen saapumisilmoituksen päiväpostin mukana. Sen säilytysaika on 14 vuorokautta. Voit lähettää Postipaketteja kaikista posteista.

Pienimmissä posteissa on edelleen tavalliset osoitekortit käytössä.

Ovelle-paketti
Toimitetaan suoraan vastaanottajan ovelle vastaanottajan kanssa sovittuna ajankohtana. Voit lähettää Ovelle-paketteja kaikista posteista.

Pakettien hinnat Postin palvelupisteissä

Max painoNumerolla-pakettiPostipakettiOvelle-paketti
2 kg 8,10 € 9,90 € 19,90 €
5 kg 9,60 € 11,90 € 21,90 €
10 kg 10,80 € 13,90 € 23,90 €
15 kg 14,40 € 15,90 € 25,90 €
35 kg 20,30 € 20,90 € 30,90 €

Minimimitat 25 x 15 x 3 cm ja maksimimitat 100 x 60 x 60 cm. Minimipaino 100 g.