Kunta­vaalien ennakko­äänestys alkaa

Kuntavaaleissa voi äänestää ennakkoon 29.3.-4.4.2017 välisenä aikana. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 9.4.2017. Äänioikeusilmoitukset jaetaan koteihin hyvissä ajoin ennen ennakkoäänestyksen alkua. Kukin kunta valitsee alueensa ennakkoäänestyspaikat. Posti tarjoaa ennakkoäänestysmahdollisuuden laajasti Helsingissä 12 ennakkoäänestyspisteellä. Lisäksi ennakkoäänestyspostit palvelevat Espoossa, Hyvinkäällä ja Oulussa.

Ennakkoäänestyspostit  tunnistaa helposti myymälän ovessa olevasta opasteesta.

Postin ennakkoäänestyspisteet auki myös iltaisin ja viikonloppuna

Ennakkoäänestyspisteet ovat arkisin auki normaaleina aukioloaikoinaan vähintään kello 18 asti, mutta moni jopa kello 20 asti. Myös viikonloppuna lauantaina 1. huhtikuuta ennakkoäänestyspisteemme ovat auki äänestystä varten kello 10-16  ja sunnuntaina 2. huhtikuuta kello 12-16.

Kaksi viimeistä ennakkoäänestyspäivää ovat perinteisesti olleet vilkkaimpia. Siksi kaikki ennakkoäänestyspisteet ovat auki maanantaina 3. huhtikuuta ja tiistaina 4. huhtikuuta klo 20 saakka. Jonottamisen välttämiseksi kannattaa muistaa mahdollisuus äänestykseen myös iltaisin ja viikonloppuisin.

Mukaan henkilölli­syystodistus

Äänestys on vaivatonta. Äänestystä varten mukaan postiin tarvitaan vain virallinen kuvallinen henkilöllisyysasiakirja, esimerkiksi passi tai ajokortti. Myös vanhanmalliset ajokortit ja henkilöllisyystodistukset kelpaavat henkilöllisyyden todistamiseen ennakkoäänestyksessä.

Lisätietoa vaaleista ja ennakko­äänestyksestä

Lisätietoa kuntavaaleista  ja yleisistä ennakkoäänestyspaikoista saa oikeusministeriön vaalisivuilta.