Postin jakelu ja postinumerot

Posti jaetaan työpäivinä (ma-pe). Jaettavia tuotteita ovat kaikki kooltaan enintään 25 x 40 x 3 cm ja 2 kg painavat kirjeet ja lehdet. Jakeluun soveltumattomista lähetyksistä jätetään saapumisilmoitus.

Perusjakelua koskevat ehdot on kirjattu Posti Oy:n yleisten ehtojen Jakelupalvelut-liitteeseen. Postin jakelua säännellään postilaissa ja lain noudattamista valvoo Viestintävirasto.

Maksullisia lisäpalveluita

Tilaa kotiinkuljetus Postiin saapuneelle lähetykselle. Sitä varten tarvitset lähetystunnuksen, joka on saapumisilmoituksessa. Tee tilaus puhelimitse Postin asiakaspalveluun.

Lähilaatikko kotiin -palvelussa posti jaetaan jakelusuunnitelmasta poikkeavasti postiluukkuun, postilaatikkoon tai muuhun paikkaan. Palvelusta tehdään sopimus. Palvelusopimus voidaan tehdä omakotitalossa yksittäisen postinsaajan kanssa tai taloyhtiössä koskien kaikkia postinsaajia. Lue lisää

Lähilaatikko mökille -palvelussa posti jaetaan muuhun kuin vakituiseen osoitteeseen. Lue lisää

Lehden kotiinjakelu tuo Postin varhaisjakelussa olevan lehden tilauksessa määritellystä pisteestä poikkeavaan paikkaan. Lehti jaetaan asiakkaan kanssa sovittavaan paikkaan, joka on joko lehden tilausosoitteessa tai sen läheisyydessä. Palvelusopimus voidaan tehdä yksittäisen postinsaajan tai taloyhtiön kanssa, jolloin se koskee kaikkia postinsaajia. Lue lisää