Kyltransport hem till kunden

Termo-kyltransport för försändelsen hem till kunden redan följande dag. Försäljningstiden för produkterna förlängs och kostnadseffektiviteten ökar, eftersom det inte behövs mellanhänder.

Tjänsten Termo Hem baserar sig på förpackningsteknik. Produkterna transporteras i en värmeisolerande EPP-förpackning. Rätt temperatur säkras med en kylackumulator, och det finns sensorer som följer temperaturen. Uppgifterna förmedlas via basstationer till en server, och om du vill kan du också själv kontrollera transporttemperaturen.

Termo Hem-transporterna lämpar sig till exempel för leverans av färskt kött och fisk direkt till kunden eller en matcirkel. Man kan avtala om transport nästan överallt i Finland, också till ofta svåra tvärgående rutter.

Kunder hos Termo-kyltransport

Arctic Milks specialitet är getmjölksyoghurt.

Arctic Milks mejeri i Kiuruvesi i Norra Savolax tillverkar specialprodukter av mjölk nästan för hand. Mjölken anländer till mejeriet från getfarmen Tähti som ligger nära, på bara 15 minuters köravstånd.

Mejeriet levererar yoghurt, kvarg och ost till sina kunder med Termo-transport. Kunderna är stora affärskedjor och specialbutiker runt om i landet. Man kan också beställa produkter från Arctic Milk hem och till matcirklar.

- Tack vare Termo är våra leveranser snabbare och kostnaderna lägre, och det har varit ett avsevärt bättre alternativ för oss än något annat, berättar Juha Lundström, ostmästare och produktionsansvarig.

Smaken på Arctic Milks getmjölksyoghurt och -kvarg är mjuk även när den är naturell. Ostsoppan som mejeriet tillverkar är en efterfrågad produkt till fester.

Kotitila.fi hjälper konsumenter att hitta färska produkter från småjordbruk

Företagarparet Kytönen funderade länge över hur högklassigt och färskt kött skulle nå konsumenter som värdesätter det. Affärsidén om en webbutik som fokuserar på färskt kött utvecklades samtidigt som Termo-transporten.

- För en webbutik som säljer färsk mat är logistiken avgörande. Vårt trumfkort är att sälja kvalitetskött så att kunden kan i förväg bekanta sig med producentgården och lita på köttets ursprung. Inköpen levereras direkt hem med Termo-transport som är färdigt integrerad i beställningssystemet i vår webbutik, berättar Eeva-Maria Kytönen.

Kunden kan välja leveranstid för produkterna, och samtidigt kontrollerar systemet automatiskt att leveransen sker till ett postnummerområde där tjänsten är tillgänglig. Postis adresskontrollsystem minskar risken för förlorade leveranser. Handlaren kan skriva ut adresskort direkt i näthandelns administrationsvy. Posti får ett elektroniskt meddelande om den kommande leveransen.

Läs mer om webbutiken Kotitila.fi på adressen www.kotitila.fi