Portobeteckningar

Användning av beteckningarna förutsätter ett gällande avtal med Itella. Du får mer information av din kontaktperson eller från kundtjänsten.

Portobeteckningarna ändras/ändrades 1.1.2015 – övergångstiden är ett år

Portobeteckningar

Itella byter sitt namn till Posti i början av 2015. Från och med den 1 januari 2015 har Posti Ab postkoncessionen enligt postlagen och operatörsprefixet ändras/har ändrats i portobeteckningarna.

En övergångstid på ett (1) år gäller för ändringen av portobeteckningar. Övergångstiden gäller beteckningar med operatörsprefixet Itella Posten Ab. Användningstiden för beteckningar som försetts med andra operatörsbeteckningar har gått ut 2013.

Du kan ladda ner portobeteckningarna i olika filformat i rutan till höger. Läs också instruktionerna om hur filerna används. 

Beteckning för Economy- och Priority-brev kan också användas på andra försändelser

Förutom Economy-brev kan Economy-portobeteckning också användas på sådana inrikes Rekommenderade brev, Brev med mottagningsbevis och Assurerade försändelser, där adresskortet i sig inte innehåller en portobeteckning.

Priority-portobeteckning används på Priority-brev, Expressbrev och Provförsändelser samt utrikes Rekommenderade brev, Brev med mottagningsbevis och Assurerade försändelser, där adresskortet i sig inte innehåller en portobeteckning.

Posti Green-påskriften som är ett bevis på den koldioxidneutrala utdelningen inkluderas i portobeteckningarna. På detta sätt visar du enkelt att du beaktar miljöansvaret i dina försändelser.