Instruktioner och leveransmetoder

Vi har sammanställt alla instruktioner du eventuellt kan behöva. Det finns mycket instruktioner, men informationen är i kompakt form. Läs också Ofta frågat.

Instruktioner för sändning

I instruktionerna för sändning hittar du närmare information om sändning av brev, tidningar, paket och frakt. Du får instruktioner för adresspåskrifter, maskinell sortering och förpackning.

Brev och reklam
Tidningar
Paket och Frakt
Sändning an e-faktura

TFÄ, begränsningar och helt förbjudna

Transport av farliga ämnen (TFÄ) är en tjänst för avtalskunder, där vi levererar din försändelse följande arbetsdag. Många transporter omfattas av begränsningar. Kontakta vår kundtjänst så försöker vi hitta en lösning åt dig.

Vi kan emellertid inte transportera allting. Läs mer om förbjudna försändelser

Förvaringstider

Om mottagaren inte anträffas i samband med utdelningen eller om försändelsen inte hämtas på posten, förvaras den en på förhand en eller två veckor.

Förvaringstider

 

Fullmakt

När du ger oss en fullmakt, ska den uttryckligen gälla mottagning av post. Det enklaste sättet är att använda en färdig fullmakt.

Fullmakt

Sorteringstjänst

Sorteringstjänsten är ett verktyg för postningshus för brev- eller tidningar. Med verktyget stöder vi förarbetet för postningen. Verktyget säkrar leveransen ända fram, minskar kvalitetsfel i postningarna och gör leveranskedjan mer transparent.

Sorteringstjänst

Försändelser som returneras

En enkel och avgiftsfri returrätt är en konkurrensfördel i näthandeln.

Kundreturer

 

Importförtullning

Godsförsändelser som anländer från länder utanför EU behöver ibland tulldeklareras. Vi styr dem att vänta på förtullning och skickar dig en ankomstavi.

Importförtullning